Litt om Kjetil.H

        

Jeg vil på denne siden beskrive min egen oppfattning av Kjetil og litt om den opplevde kvaliteten han står for.

Han er en behagelig fyr, med begge bena godt plantet i jorda, og uten (synelige:) nykker. En enkel hardt arbeidene sjel med mange interesser som strekker seg langt forbi møbel faget. Hans evne til å gi av seg selv og hans vilje til å svare på alt jeg lurer på, gjør at jeg ser på han som en ærlig , oppriktig og velmenende menneske :)

Når jeg har sett på hva han har klart å lage/gjennskape slår det meg at denne mannen må være kompromissløs i det meste har gjør.

Hans genuine interesse for gamle ut døende kulturer og den håndtverksmessige standarden som er/var  i forskjellige kulturer har han på et eget vis gjennskapt på nytt med autentiske midler.

Han har med skinn, tekstiler, sener, fiskeblærer (naturlig lim) osv. gjennskapt autentiske folkedrakter og våpen som er  sanne kopier fra gammelt av.

 

 

Litt om  produksjons teknikk:

Påstand:  " et bordben er jo bare en 2" x 2  som er avrundet med overfres og pusset "

Feil! et langt slangt bordben kan slå seg slik at det tenkte designet  ikke holder mål.

Løsningen her, er å splitte kjerneveden og omorganisere margstrukturen slik at kreftene i materialet motvirker eller opphever hverandre. Dette gjør at en tynt bordben kan være lagd av 18-20 deler med 4-5 forskjellige sorter treverk med forskjellig hardhet.

Denne måten å tenke og lage ting på blir vurdert av Kjetil hele tiden. Han må være sikker på at et ferdig produkt vil ha samme form/funksjon hele tiden. Når jeg ser hans nøyaktighet og detalje nivå i de gjennstandene han har lagd, ser jeg at jeg har "litt" igjen å gå.....

Under er det et eksempel på en stereobenk han har lagd.

 

 

Sjekk detaljer som ut trekket til skuffen, passningene rundt skuffen, nedfreste hjørner osv..

 

Her har jeg litt å lære...  deler som ikke er synlig får mye oppmerksomhet av Kjetil. Alt skal være gjennomtenkt og raske lette løsninger finnes ikke.

 

Dette var litt om Kjetil, for mere informasjon klikk på linken  

 

 

                    Velkommen igjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

langhelg.net

hobbyprosjekter